landschap in nevel

Tijdens deze teken en schilder cursus wordt er naar keuze, zowel vrij als naar steeds wisselende thema’s, getekend en geschilderd.

Allerlei technieken en materialen worden behandeld. Materialen zijn niet bij de cursus inbegrepen maar wel ter kennismaking tegen een vergoeding te gebruiken.
Op het programma staan het tekenen met potlood, houtskool, Oost Indische inkt en pastelkrijt. Er wordt uitleg gegeven over het schilderen met aquarel en acrylverf. We werken met traditionele en ook met water verdunbare olieverf.

Zowel groepsgewijs als individueel worden technieken besproken. Diverse onderwerpen komen aan bod zoals: kleur, compositie, dieptewerking en perspectief.
Elk seizoen belichten we het werk van een bekende schilder en kunststroming als thema en ter inspiratie om naar te werken. Met ter afsluiting een jaarlijks uitstapje met een museum bezoek.

Gezien de groepsgrootte is er gelegenheid voor individuele begeleiding, tips en weetjes en is deze cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De teken en schilder cursus wordt gegeven in gemeenschapshuis het Cromwiel in Steenbergen onder leiding van beeldend kunstenaar Marianne van der Meer-Witte uit Sint Philipsland.

De cursus kost €160,- en bestaat uit 24 lessen
Maandag en woensdag avond van 19.30-21.30 uur
Dinsdag en donderdag morgen van 9.30-11.30 uur
Donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur

Voor vragen over deze cursus kunt u contact opnemen met:
Marianne van der Meer
Telefoon 0166-603054
Mobiel    06-44246605

e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.